Björnbär- och kardemummakaka



Passa på nu när björnbären mognar - baka den här ljuvliga mjuka kakan med kardemumma och björnbär. Lilla Ruth kunde inte hålla fingrarna borta från de färska, söta bären. Vi vuxna kunde inte hålla oss borta från att ta en bit till.. eller en till.. eller en till!

Björnbärs- och kardemummakaka
3 ägg
3 dl socker
110 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3 tsk malen kardemumma
2 tsk bakpulver
2,5-3 dl färska björnbär
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en skål.
I en annan skål, vispa ägg och socker poröst. Rör ner smörblandningen, sikta därefter ner mjölblandningen och rör om ordentligt så allt blandats.
Blanda björnbären med potatismjöl och rör försiktigt ner i smeten. 
Häll upp i smord och bröad bakform. Grädda 40-50 min i mitten av ugnen, kolla med provsticka att kakan är genomgräddad och torr i mitten. Ta ut ur ugnen och ut ut formen. Låt svalna på galler och dekorera eventuellt med färska bär.